Site duyuruları

There are no discussion topics yet in this forum

Available courses

Başta Tıp Fakültesi öğrencileri ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri olmak üzere Üniversitemiz öğrencilerinin başarılı bir akademik kariyere sahip olmaları, sosyal sorumluluk alanında faaliyet gösterebilmeleri, topluma fayda sağlayacak aktivitelerde bulunmaları konularında desteklenmesi, çeşitli sivil toplum faaliyetleriyle topluma katma değer sağlama ve sağlık alanında çalışmalarla toplumsal bilinci artırmaktır. 

Tiyatro Topluluğunun temel amacı; öğrencileri tiyatro sanatına teşvik etmek, yaratıcılıklarını arttırmak ve sanat alanında üreticiliği arttırmaktır. Öğrenciler bu oluşumlara üye olarak boş zamanlarını değerlendirmekte ve ders dışı aktivitelerde bulunarak sosyalleşmektedir. Tiyatro Topluluğu öğrencilerin iş bölümü yaparak ve sorumluluk üstlenerek sanat alanında üretim yapmalarını sağlar. Öğrenciler gösterimi yapılacak olan oyunu iyi bir şekilde sahnelemek için dayanışma içinde ve planlı olarak çalışırlar. Öğrenciler görev ve sorumluluk alabilme özelliği kazanmaktadır. Bununla birlikte önemli günlerde ve milli bayramlarda günün anlam ve önemine uygun olan oyunlar düzenler ve öğrenciler bu oyunlarda rol alır. 

Türk Kızılay'ı tarafından Üniversite gençliğini bilinçlendirmek, gönüllü ve düzenli kan bağışçısı olmaya yönlendirmek, 25 yaş öncesi genç nüfusun harekete geçirilmesiyle kan bağışı konusunda bilinçlenmelerinin "gönüllü, düzenli ve bilinçli bağışçısı olmalarının sağlanmasıdır. Kan bağışının önemi hakkında etkinlikler yapmak, kan yolu ile bulaşan hastalıklar konusunda öğrencilere bilgi aşılamaktır. 

Uşak Tekstil Topluluğu, Uşak Üniversitesi, Tekstil Mühendisliği öğrencileri tarafından, bölüm öğrencilerinin öğrenimi sırasında bireysel, sosyal, kültürel ve mesleki açıdan gelişimi için etkinliklerde bulunmak, bölüm öğrencilerinin mesleki alanda bilinçlenmeleri amacıyla öncelikle tekstil alanında ve ayrıca diğer alanlarda kendi mesleklerinde ve alanlarında belirli bir kariyere ulaşmış kişilerin, öğrencilerle iletişimini sağlayarak, onların bilgi ve tecrübelerinden öğrencileri yararlandırmak amacıyla kurulmuştur.

 

Uşak Üniversitesi öğrencilerinin öğrenimleri sırasında bireysel ve mesleki açıdan gelişimi için robotik alanında etkinliklerde bulunmak. Ülkemizin sert rekabet şartlarında ayakta kalabilmesi için ihtiyaç duyduğu robotik alanındaki ileri teknoloji ve bilimsel unsurlardan faydalanabilmesi amacı ile bir eğitim alt yapısı oluşturmak, yurt içinde ve yurt dışında öğrenci toplulukları ile iletişim kurarak işbirliği yapmak amacıyla kurulmuştur. 

Sağlık bölümü alanında mesleğinin rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal bilgiyi sağlayacak bireyler yetişmesine vesile olmak, edindiği kuramsal bilgileri mesleki uygulamalarına yansıtabilmesine yardımcı olmak, sağlık ve sosyal alanlarda tüm paydaşlarla ekip çalışması yapabilmesine imkan sağlamak, yaşam boyu öğrenmeyi benimseyecek, eleştirel düşünebilecek nitelikte profesyonel sağlık alanında hizmet veren personeller yetiştirmektir. 

Uşak Üniversitesinde Siber Güvenlik farkındalığı oluşturup öğrencileri bu alana yöneltmek ve bu doğrultuda bir platform oluşturmak, isteyen öğrencilerimizi siber güvenlik konusunda bilgilendirip temel, orta ve ileri düzeyde eğitimler vermek, Teknoloji çağında artmış olan siber saldırılar hakkında bireyleri bilinçlendirmektir. Başlıca faaliyet alanları; Siber Güvenlik, Siber Saldırılar ve Korunma Yöntemleri, Ağ Güvenliği, Bilgi Güvenliği, Açık Kaynaklı Yazılımlar ve Araçlar, Ağ Tarama, Sızma ve Penetrasyon Testleri, CTF, BugHunt vb. yarışmalar-etkinlikler.

Üniversite bünyesindeki hafız olan öğrencileri bir araya toplamak, hafızlık yapan ya da aday olan öğrencileri belirlemek, bu öğrenciler ile dini gün ve gecelerde çeşitli faaliyetlerde bulunmak, aday öğrencilere ve hafız olmak isteyen öğrencilere destek olmak, Kur'an mushafları müzelerini ziyaret etmek, Akademik okumalar yapmak, Kur'an okuma ve meal yarışmaları düzenlemek, Öğrenciler arasında yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik kültürünün gelişimine katkıda bulunmak. 

Uşak Üniversitesi dahilinde sağlık alanında eğitim veren (tıp, diş hekimliği, hemşirelik gibi) fakültelerle daha ileri faaliyetlerde bulunulması, Uluslararası ve Ulusal indekste yer alan dergilerde bilimsel makale hedefi, Branşa yönelik teknoloji, AR-GE yarışmalarına katılmak, TÜBİTAK vb. ulusal ve uluslararası öğrenci projelerinde rol almak. 

Küçük çocukların eğitimi ile ilgili araştırmaları destekler, Erken çocukluk eğitiminin yaygınlaşması yönünde çalışmalarda bulunmak, Okul öncesi eğitimi alanında araştırmalara yön vermek amacı ile çeşitli bilim kurulları ve gönüllü derneklerle işbirliği yapar, Türkiye'de Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü bulunan tüm üniversitelerdeki öğretmen adayları ile etkileşim halinde olmak, ayrıca okul öncesi dönem çocuklarının faydalanabileceği kitaplıkların ve oyun yerlerinin kurulmasını teşvik ederek yardımcı olur. 

İslami İlimler Fakültesi öğrencilerine vizyon kazandırmak, diğer fakülte öğrencileri ile kaynaşma ve dayanışma ve yardımlaşmayı geliştirmek. İslam tarihi ve coğrafyası, siyer, hadis, tefsir, kelam, tasavvuf, edebiyat, arapça vb. alanlar, islami ilimler fakültesinde okutulan ve okutulacak dersler, dallar ve bunlarla ilgili eserler hakkında araştırma ve bilgilendirme yapmak. Osmanlı Tarihi, sanatı ve kültürel değerleri hakkında araştırma ve bilgilendirme yapmak. 

Türk toplumunun siyasi, içtimai, iktisadi, teknik, bilimsel, hukuksal, demografik ve tarihsel alt yapılarına yönelik araştırmalarda bulunmak ve sonuçlarını yaymak. Hiçbir siyasi ideolojik görüş savunmadan belirtilen coğrafyadaki ülkeler hakkında siyaset üstü çalışmlarda bulunmak. Belirtilen coğrafyadan gelen öğrenciler ile Uşak Üniversitesi öğrencilerinin ortak etkinliklerde ve çalışmalarda bulunmalarını sağlamaktır.

Zanaattan Sanata Öğrenci Topluluğu olarak amacımız; Türkiye'de unutulan unutulmakta olan zanaatları yeniden gün yüzüne çıkararak kültürel mirasımızın unutulup kaybolmasını engelemek için çalışmalar yapmak. Ülkemizde halen yaşamını sürdüren zanaatları genç nesillere tanıtmak, Zanaatkarların ürünlerini bir sanatkarın yaratıcılığı ve hayal gücü ile birleştirerek zanaatkar edası ile üretilen eserlere katkıda bulunmak. Zanaatkarlar ve sanatçılar ile öğrencileri buluşturan bir etkinlik düzenlemektir.  

Yaşlı bakım evleri ve huzur evlerini belli aralıklarla ziyaret etmek, yaşlılık ile ilgili sosyal projeler üretek, meteryaller tasarlayıp hayata geçirmek, yaşlıların sosyal maddi ve manevi ihtiyaçlarına yönelik farkındalık oluşturarak yaşlılara yardımcı olmak. "Yaşlılık" bilincini oluşturmak suistimalin önlenmesi için yaşlılarımızı ve çevresini bilinçlendirmek. Topluluktaki genç üyelerin farkındalığını arttırmak için söyleşiler, seminerler, geziler, kahvaltılar ve yarışmalar düzenlemek. Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezlerine sosyal amaçlı ziyaretler gerçekleştirmektir.

Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerine katkıda bulunmak. Kendini devamlı geliştiren bir gençlik yetiştirmek. Yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak. Üniversite bünyesinde konferanslar düzenlemek, eğitim seminerleri, teşkilat kampları, kardeşlik halkaları programları, sabah namazı buluşmaları, sportif faaliyetler yapmaktır.

Zootekni Öğrenci Topluluğu olarak amacımız; Üniversitemizin adını ve zootekni bölümünü tanıtma, adını duyurma. Lise ziyaretlerinde öğrencilere tarım ve hayvancılığın öneminin aşılanması. Bölüm hakkında donanım sahibi olmak ve kendimizi geliştirmek. Sektörde adını duyurmuş kişi ve kişilerle tanışma, sohbet etme fırsatı bulma. Tarım öğrenci kongreleri, zootekni öğrenci kongreleri, tarım fuarları, hayvan yetiştirme tesislerine yapılacak mesleki geziler sayesinde zootekni bölümünü liselere giderek tanıtmaktır.

Gerek üniversite hayatı boyunca gerekse sonrasında mazisinin kuvvetini alarak yeni asırda idealist ve söz sahibi bireylerin oluşmasına önayak olmak. 2016 yılının Ahmet Yesevi yılı olması sebebiyle Ahmet Yesevi Hazretlerini tanıtmak onun manevi şahsını aktarmak ve manevi yapısını genç bireylere örnek göstermek. Toplumumuz açısından önem teşkil eden gün ve haftalarda alanında uzman kişilerce programlar düzenlemek. Toplumda iz bırakan şahsiyetlerin tanıtımını yapmaktır.

Uşak ilini ve Üniversitesini halka ve öğrencilere sevdirmek, tarihi ve kültürel öneme sahip yerlerin tanıtımını yapmak. Üniversitemizi kazanan öğrenciler için ilin ve üniversitenin oryantasyonunu yapmak. Uşak'ın tarihi ve coğrafi açıdan değerli görülen yerlerine mesleki ve sosyal amaçlı gezilerin yapılması. Yöresel özelliklerle alakalı yarışma ve gösteriler organize edilmesi. Uşak ilinin yetiştirmiş olduğu ünlü şahsiyetleri öğrencilere tanıtmaktır. 

Sosyak aktiviteler ile Uşak Üniversitesi öğrencileri arasındaki etkileşimi ve iletişimi sağlamak ve kuvvetlendirmek. Sosyal sorumluluk projelerimiz ile öğrencilerin topluma yararlı bireyler olmasına katkı sağlamak. Gerçekleşecek organizasyonlarda her türlü hazırlık safhasında ve organizasyon sırasında topluluğun geniş ekibi ile destekte bulunmak ve öğrencilerin etkinlikte en iyi şekilde faydalanmasını sağlamaktır. Uşak içindeki sivil toplum kuruluşları işbirliği içerisinde topluluk öğrencileriyle çalışmalar yapmak. 

Öğrencilerin yabancı dili sevmelerini, merakla öğrenmelerini sağlamak. Yabancı dil ve Türkçe arasındaki farklılıkları ayırt edebilme. Yabancı dili doğru öğrenme, konuşma, yazma, telaffuz yöntemlerini benimseme. Toplulukta öğrencilerin birlikte yaptıkları çalışmalar, izlenilen filmler ve oynanan oyunlarla yabancı dil öğrenmeyi zevkli hale getirmek. Öğrenilenlerin daha kalıcı olması için work and travel gibi yurt dışı programları konusunda rehberlik etmek. Erasmus ve staj hareketlilğine daha çok öğrenci yönlendirmektir.

Geleneksel olarak insanların çevresinde yaşayan bir türden olan bütün hayvanlar uyumlu bir biçimde türüne özgü yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir . Uşak ve çevresinde yaşayan sokak hayvanları ve tüm canlıların korunma, barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak. Aciliyet gerektiren durumlarda (Yaralanma, hastalanma, kaybolma, gebelik döneminde koruma, yuvalandırma vs.) görev alarak iş birliği yapmak. Sokak hayvanları için mama dağıtımı. Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içerisinde hayvan barınaklarıar için yuva yapımı. 

Tıp eğitimi ile ilgili öğrenci görüş, öneri ve isteklerini derlemek, analiz etmek ve çözüm önerileri ile ilgili kurullarda görüş bildirmak ve çözümün paydaşı olmak. Öğrencilerin de görev alabilecekleri araştırma alanları ve konularını belirlemek, öğretim elemanlarının da desteği ile araştırma örnekleri geliştirmek, tıptaki gelişmeleri izlemek ve üyelerini bu konuda bilgilendirmek. Sesli, görüntülü, basılı her türlü eğitici belgeleri bulmak, geliştirmek, çoğaltmak, ve üyelerine ulaştırmak. Tıbbi konularda çeşitli farkındalık eğitimleri gerçekleştirmektir. 

Uşak Üniversitesi öğrrencilerinin nitelikli bir okuma yapması, yazı ile kendini ifade becerisi edinmesi, sosyal ve kültürel yönden gelişmesine katkı sağlamak. Dil zevkine sahip, iletişim becerileri yüksek ve düşünme melekeleri gelişmiş, olay ve süreçleri medeniyet merkezli okuyabilen, değerlendirebilen münevverlerin yetişmesine katkıda bulunmak. Üniversite gençliğine doğru bilgiyi ayırt edebilme ve doğru bilgiye doğru kaynaklardan ulaşabilme konusunda rehberlik etmek. Yapılan okumalara göre ilgili uzman ve akademik yazarlar ile buluşmalar sağlamaktır.

Sosyal sorumluluk projeleri yaparak hem okulumuzdaki öğrencilerin hem de şehrimizdeki vatandaşlarımızın bu projelere olan duyarlılığını artırmak, topluluğumuzdaki öğrencilerle ekip olmayı ve okuldan sonraki hayatlarında da çalışma hayatına hazırlayarak adapte etmeyi amaçlar. Topluluğumuzdaki öğrencilerin, diğer üniversitelerin topluluğundaki öğrencilerle ortak projeler yürütmesi için ya da farklı üniversitelerin etkinliğine katılabilmesi için etkinlikler düzenlenmesi plananmaktadır.

Tarih Topluluğu olarak amacımız ümiversitemiz öğrencilerine tarih bilincinin arttırılmasını sağlamak ve onların tarihe yönelik ilgilerini pekiştirmek. Geniş bir tarihsel mirası devralan üniversitemiz öğrencilerine kültürel birikimlerini hatırlatmak ve bu bağlamda öğrencilerin milli ve manevi değerleri benimsemlerine katkı sağlamaktır. Tarih bilincini ve bir olmayı şiar edinen tüm faaliyetlerin içerisinde yer almak veya belirli ölçülerde bu organizasyonların ifa edilmesine yardımcı olmaktır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu olarak amacımız; Üniversitemiz öğrencileri arası yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmak, birlik ve beraberliğin sağlanarak üniversitemize ve topluma yararlı faaliyetlerde bulunmak. Yardımlaşma, dayanışma birlik ve beraberlik konulu seminer veya konferanslar düzenlemek, engelli bireylere yönelik yardım faaliyetleri, köy okullarına yardım faaliyetlerinde bulunmaktır.

Sosyal Hizmet Topluluğu olarak amacımız; bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak toplumda dezavantajlı gruplarla dayanışma halinde toplumda eşitsizliği minimum seviyeye indirmeyi, sosyal iyileşmeyi, insanların iyilik durumlarını geliştirmeyi ve özgürleştirmeyi amaçlayan hizmet modelleri üretmeye katkıda bulunmak. Üniversitemiz öğrencileri arasında sosyal sorumluluk bilincini geliştirmektir. 

Sosyal Bilgiler Topluluğu olarak amacımız kişisel gelişimimiz adına insanların Tarih, Coğrafya vb alanlarda karşı ilgi duymalarını sağlamak. İnsanların entelektüel bireyler olmaları yolunda etkinler, geziler yapmak.  Panel, konferans, seminer gibi faaliyetlerde bulunmaktır.

Üniversitemiz Psikoloji öğrencileri arasında bilgi paylaşımı sağlamak. Bilimsel sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek. Psikoloji bilimini ve bölümünü tanıtmak. Öğrencilerin kariyer planlarına yön verici çalışmalar yapmak. Topluluğu tanıtıcı etkinlikler gerçekleştirmek, topluluk üyelerinin motivasyonunu artıracak sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler düzenmektedir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma alanında etkin faaliyeterde bulunup, vizyonumuzu ortaya koymak, PDR alanı dışında başka alanlarla da işbirliği içinde bulunup, bölümün tanıtımı ve etkileşimine katkıda bulunmaktır. Gezi etkinlikleri ve MEB bünyesindeki kurumlarla ortak hareket edip, kurumlara gereken destek sağlanacaktır.

Engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde eşit şekilde ve rahatça yer almalarını, gelecek kaygısı olmadan güven içinde yaşamalarını sağlamak. Engelli öğrenciler için fiziksel ve eğitsel anlamda erişebilir kılmak. Engelli vatandaşlara karşı olan ön yargıyı yıkmak, toplumsal duyarlılıkları ve nitelikli bilinci artırmak. "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nde faaliyetlerde bulunmak, Üniversiteler arası engelli öğrenciler çalıştayı, bilinçlendirme stantları, engelsiz kariyer seminerleri düzenlemektir.

Üniversitemiz öğrencilerinin sorun çözme kabiliyetlerini geliştirmek, hukukun üstünlüğünü sağlamak, iyi yönetim ilkeleri yerleştirmk, hukuksal bakış açılarını yerleştirmek ve geliştirmek için toplumun bilinçlenmesini sağlamak, Kamu Denetçiliği nedir ? Kamu Denetçisi ne iş yapar ? Bu konu hakkında öğrencilere bilgi vermek. 

Yeni Medya Atölyesi Topluluğu olarak amacımız; Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencilerinin medya konusundaki yetenek ve becerilerini ortaya çıkarma, doğru ve bilinçli kullanımı amaçlamak. Haber yazma ve toplama alanında  öğrencileri bilinçlendirip bilgilendirmek. Radyo Televizyon alanında tanınmış kişileri üniversitemize davet edip söyleşiler düzenlemek. Medya tasarım alanında öğrencileri bilinçlendirmektir.

Üniversitemiz öğrencilerine manevi duyguları yaşatmak ve geliştirmek, toplumdaki birlik ve beraberliği pekiştirmek. Farklı görüşlere sahip insanlar arasında bir arada yaşama kültürünü geliştirmek, ön yargılarını ortadan kaldırmak, ortaya çıkan fikir ayrılıklarının minimize edilmesi yönünde sosyal faliyetler gerçekleştirmek, belirlenen ve okunan kitapların kritiğini yapmak, Kur'an kursları, huzurevi ve sevgi evleri ziyaretlerinde bulunmaktır.

Matematiksel Akletme Topluluğu olarak amacımız; Ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören akıl ve zeka oyunlarını tanıtmak, belli bir kategoride uzamanlaşma faaliyetleri yürütmek ve öğrenmek. Etnomatematik açıdan kültürlerin matematik kullanım düzeyleri hakında enformasyon almak ve vermek. Farklı metaryal ve yöntemlerle robotik kodlamaya olan ilgiyi arttırmak. Matematiğin özellikle geometri anabilim dalındaki temel kavramların origami, krigami, guilling, kağıt katlama, kıvırma sanatlarıyla tanıtmaktır. 

Üniversitemiz öğrencilerine moda ve eğitimin toplumdaki önemini anlatmaya çalışmak, moda çalışmalarına aktif katılımı destekleyici programlar üretmek, farklı kültürlerde farklı özelikller taşıyan moda olgularının öğrenciler tarafından tanınmasını sağlamak. Fuarlara katılım sağlamak, defileler düzenlemek ve çeşitli yarışmalar düzenlemektir.

Gençlerimizin yaşadığı maddi ve manevi sorunlara milli değerlerimiz doğrultusunda çözüm önerileri sunmak ve bunların uygulanması için gerekli çalışmalar yapmak, milli ve manevi değerlerine bağlı şuurlu müslümanlar olarak yetişmeleri için eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmaktır.

Üniversitemiz İlköğretim Matematik Öğretmenliği programının tanıtımı yapmak. Matematiğin farklı disiplinler ile ilişkisini ortaya koyarak matematiği daha geniş kitlelere ulaştırmak. Matematik ve Matematik eğitimi ili ilgili bölümlerde öğrenim gören lisans ve lisans üstü öğrenciler için birbirleriyle etkileşim içinde olabilecekleri bir platform oluşturmak. 

Üniversitemiz öğrencilerinin lösemi ve kanser alanında bilgilendirilmesi, lösemi ve kanseri önlemek için neler yapılabileceği hakkında bilinçlandirilmesi, sağlıklı yaşam modellerinin gerçekleştirilmesi, düzenli spor yapmak, sağlıklı gıdalarla beslenmek ve düzenli uyku gibi yaşam alışkanlıklarını Üniversitemiz öğrencilerine kazandırılması, lösemili çocuklar ve kanser hastaları yararına farkındalık yaratacak proje önerilerinde bulunmak, LÖSEV organizasyonlarında ve yardım kampanyalarında aktif görev almak, LÖSEV dükkan ürünlerinin tanıtımının yapılabileceği stant alanları oluşturmak.

Somut olmayan kültürel mirasımızı ve öz kültürümüze ait değerleri gençlere hatırlatmak, tanıtmak ve korunmasını sağlamak, gençlere kültürel mirası keşfetmeye ve yaşamımızdaki yeri hakkında düşünmemizi teşvik etmek, gençlerin karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını sağlamak, gençlerin yöresel ve kültürel düşüncelerine önem vermek, eski el sanatlarının ustalarıyla görüşmek ve bilgi almak, olgunlaşma enstitüler ile söyleşi ve konferanslar düzenlemek, yöresel dans gösterileri düzenlemek. 

Kültür seviyemizi kalite kapsamında artırmak, sanat alanında belirli faaliyetlerde bulunarak sosyallik içinde toplumumuzu güçlendirmek, tarih geçmişi yüksek bölge yerleri ziyaret ederek bilgilenmek, kültür ve sanat alanında sürdürülebilirliği sağlamak, sadece Uaşk ilinde değil yakın olan illerde de faaliyetlerde bulunmak.

Kıraat ve Musikiye duyarlı bireyler yetiştirmek, Kur'an-ı Kerim'i doğru ve güzel okuyabilme becerileri geliştirmek, Kur'an-ı güzel okuma ve Ezan'ı güzel okuma alanında yarıışmalara katılmak, kolektif bir şekilde hareket edebilme kabiliyeti kazandırmak, konser düzenlemek, özel gün ve gecelerde sahne programları organize etmek, bilimsel çalışmalar düzenlemektir. 

İş hayatına adım atacak öğrencilere kariyer yolculuklarında eşlik etmek, gönüllük projeleriyle köy okullarına seminerler düzenlemek, kütüphane oluşturmak, alanında uzmanlaşmış temsilci ve yazarlarla imza günü etkinlikleri düzenlemek, kitap bağışı kampanları organize etmek, kariyer ve gelişim topluluğu üyelerinin kendilerini ifade etme yetisine sahip olmaları için gerekli çalışmalar yapmak. 

Kamu yönetimi alanındaki temel kavramlar, teoriler ve uygulamalar hakkında bilgi edinmek, kamu yönetimiyle ilgili önemli kitapları irdeleyerek ve analiz ederek derinlemesine araştırma yapmak, topluluk üyelerini kamu sorunlarına karşı duyarlı hale getirmek, kamu yönetimi uygulamalarını daha yakından incelemek için saha ve mesleki geziler düzenlemek, kamu yönetimi alanında mezun olan öğrenciler arasında bir network oluşturmak. 

Kamu Yönetimi alanında eğitim gören öğrencilerin diğer Üniversitelerle birlikte yapılan çalışmalarda temsili ihtiyaçlarını karşılamak, Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim gören öğrencilerin akademik, sosyal, entellektüel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayarak uzmanlık alanlarına göre çeşitli organizasyonları planlamak ve bu yönde gerekli koordinasyon ağını oluşturmak.

Kadın sorunlarına yönelik bilgi alışverişinde bulunmak, Toplumsal cinayet, kadın hakları, kadın ve aile sorunları konusunda araştırma projeleri yapmak, aileleri güçlendirecek çalışmalar yürütmek, yurt içi ve yurt dışındaki benzer topluluklarla işbirliği yapmak, sosyal bilimlerin yeni nesil yöntemlerini bu alanlarda uygulamak, kadın haklarını koruyucu çalışmaları çoğaltmak.

İşletme Bölümü öğrencileri arasında bilgi paylaşımını sağlamak, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek, işletme bölümünü tanıtmak, akademisyenler ve öğrenciler arasında etkileşimi artırmak, öğrenciler ve sektör arasında bir köprü görevi üstlenmek, Üniversitemiz öğrencilerinin işletme alanındaki bilgi ve becerilerini artırıcı etkinlikler yapmak. 

Kullanılabilir ve yararlılık sağlayacak insansız hava araçları tasarlamak ve üretime geçirmek, mümkün olduğunca çokı insanı insansız hava araçları konusunda bilgi sahibi yapmak, Ülkemizin insansız hava araçları konusundaki başarısını bir adım daha ileriye taşımak için çalışmalar yürütmek, İnsansız Hava Araçları konusunda AR-GE çalışmaları yürütmek.

Öğrenciler arasında ekonomi ve sosyal konularda bilgi paylaşımını teşvik etmek, öğrencilerin birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmalarına olanak sağlamak, öğrencileri bir araya getirerek sosyal ağlar oluşturmak, iktisat öğrencilerine kariyerleriyle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirme adına yardımcı olmak, bu amaçla kariyer günleri, iş bulma stratejileri seminerleri ve staj olanakları gibi etkinlikler düzenlemek.

Kendi ülkemiz öncelikli olmakla birlikte komşu ülkelerimizin hatta dünyada adını daha önce hiç duymadığımız farklı coğrafyalardaki insanların yaşayış tarzlarını, yaşam koşullarını, karşılaştıkları maddi ve manevi sıkıntıları dile getirip çözüm bulma yoluna giderek birlik ve beraberliği sağlamak, dünyada zulme uğrayan insanları duyurmak, her türlü gerekli desteğin sağlanması için insanları harekete geçirmek, 

İlkokul Öğretmenleri Topluluğunun kurulma amacı; sınıf eğitimi kademesinde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin tamamlayıcısı olmak, nitelikli sınıf ve okul öncesi öğretmeni yetiştirilmesine katkı sağlamak, Üniversitemiz Eğitim Fakültesini temsil edebilecek düzeyde nitelikli öğretmenler yetiştirilmesini sağlamak, alanında uzman eğitimcilerin davet edilmesiyle alan derslerinin farklı bakış açılarıyla desteklenmesidir. 

İletişim Topluluğu olarak amacımız; kitle iletişim araçlarını etkili ve bilinçli bir şekilde kullanan öğrenciler yetiştirmek, sosyal medya yönetimi konusunda bilinçli hale getirmek, radyo-tv, sinema alanlarında çalışma yapmak isteyen öğrencilerimize gerekli donanımı sağlayarak imkan sunmak, kamera kullanımı teknikleri konusunda öğrencilere gerekli bilgilendirme eğitimleri düzenlemek, kısa ve uzun metraj filmlerin analizini yaparak görsel sanatlar üzerine öğrencilerin motivasyonunu artırmaktır.

İklim değişikliği günümüzde çözüm bekleyen en önemli sorunlardan biridir. Gelecek nesillerin bu soruna bakış açılarını değiştirmek ve iklim değişikliğinin önüne geçmek ve adımlar atmak, genel tarım uygulamalarında kullanılan ilaç, sentetik ve kimyasal gübre gibi doğal olmayan girdilerin kullanılmasından kaynaklanan kirliliğin iklim değişikliği ve küresel ısınmaya etkisini bilen ve konu hakkında gerek proje yazmak gerekse sempozyumlar düzenleyerek bilgilendirme yapmak, İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere iklim değişikliği hakkında bilgilendirme yapmak için okullara ziyarette bulunmaktır. 

Gençliği ilim, irfan ve hizmet yolunda çalışmalarını teşvik etmek, gençliğin ilim ve kültürel müktesebatını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yaparak toplumsal örf, adet, kültür ve tarihiyle barışık bir gençlik inşa etmek, milli ve manevi çerçevede bir yaşam tarzını benimsemelerine yönelik farkındalık oluşturacak çalışmalar yapmak, teknolojinin meydana getirdiği zararlardan biri olan asosyalliği ve bağlantı kopukluğunu ortadan kaldırarak daha sosyal ve aktif bir gençlik inşa etmek, Belirli alanlarda yetenekleri olan öğrencilere yönelik çalışmalar yaparak bu yeteneklerini keşfetmelerini sağlamaktır. 

İhracat ve Lojistik Topluluğu olarak uygulamalı ve temel araştırma ile birlikte deneysel geliştirme kullanarak AR-GE'ye destek olmak, Geziler düzenleyerek uygulamalı bilime katkı sağlamak, bölüm öğrencilerini ihracat ve lojistik sektörünü tanıyıp öğrenmesi ve hazırlanmasını sağlamak, İhracatla ilgili uzmanlarla bir araya gelerek öğrencilerin akademik gelişimine katkıda bulunmaktır. 

Üniversitemiz IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) öğrenci topluluğu olarak öğrencilerin dünyada ve ülkemizde elektrik-elektronik mühendisliği alanında gelişen teknolojiye uygun bireyler olarak yetişmelerini ve kişisel gelişmelerine bu yönde katkı sağlamalarını amaçlar, Ülkemizde hızla gelişen savunma, havacılık, ileri elektronik ve bilişim teknolojileri başta olmak üzere Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin tüm çalışma alanları hakkında kapsamlı tecrübe kazanmalarını amaçlar. 

Toplumun ve Üniversite öğrencilerinin Gıda ve Beslenme bilincinin oluşmasını sağlamak, Gıda sektörünün temsilcileri ile Üniversite İlkişkikeri kuvvetlendirerek ortak organizasyonlar düzenlemek ve böylece üniversite-sanayi işbirliğni artırmak. Üniversitemiz ve diğer üniversite toplulukları ile gıda ve sağlıklı beslenme konularında bilgi alışverişini sağlamak, üniversite öğrencileri ve toplumun "bilinçli gıda tüketimi" ve "güvenli gıda" vb. konularda bilgilendirilmesi için çeşitli organizasyonlar düzenlemek, gıda bilimi ve üretim teknolojileri, sağlıklı ve dengeli beslenme gibi gıda ve sağlık konularına ve bu konular ile ilgili sektöre ilgi duyan öğrencilerin sektörü daha iyi tanımları ve merak ettikleri konuları öğrenmeleri adına konferans, panel, seminer, eğitim kursları, mesleki gezi vb. faaliyetler düzenlemektir. 

Genç Yeşilay Topluluğu olarak; toplumun Yeşilay'ın faaliyet alanlarındaki sorunlarını öğrenmek, bunları teorik ve pratik yöntemlerle çeşitli düzeylerde çözümlemeye çalışmak, Topluluk gerek kendi üyelerinin gerek bütün üniversite öğrencilerinin Türkiye Yeşilay Cemiyetinin faaliyet alanı hakkında görüş, seziş, buluş ve ufuklarını geliştirici çalışmalara yer verir. Yeşilay'ın faaliyet alanlarında yarışmalara yer vererek teşvik edici örneklemeler yapar, bulunan yöredeki bağımlılık ve benzeri faaliyet alanlarındaki sorunlarla ilgili bilgiler toplayıp bunların öğrencilerimize anlatılmasını sağlar. 

Genç Tema Topluluğu olarak; öğrencilere eğitim ve farkındalık etkinlikleri düzenlemek, fidan dikimi, meşe palamudu toplama etkinlikleri gerçekleştirmek,  doğa yürüyüşü, yeşil yerleşke çalışmaları, fotoğraf-afiş çalışmaları gerçekleştirmek. Üniversitemiz öğrencilerine çevre bilincini aşılamak, doğayı koruma adına doğa kanunlarına saygı çerçevesinde hareket eden bireyler yetiştirmek. 

Topluluk olarak amacımız; matematiksel okur yazarlık seviyesini yükseltmek ve öğrencilerin matematik kültürü kazanmalarına yardımcı olmak, matematiksel düşünce birikimini soyutlama, çıkarım yapma, sonuçları öngörme, modelleme ve planlama yetilerini artırmak, topluluk ile ilgili resmi ve özel kuruluşlarla üniversitelerle iletişim halinde olmak, okul içerisinde toplantılar, dinletiler ve çeşitli etkinlikler ile matematiğin insan hayatı için önemini vurgulamak, soyut matematiği duru bir dille gençlere aktarmayı ve özellikle üniversite öğrencilerinin matematikte derin bir kavrayış geliştirmelerine yardımcı olmak. 

Uşak Üniversitesi Genç K-UŞAK Topluluğu; kalite, çağdaş yönetim ve mükemmellik anlayışını öğrenip içselleştirecek liderlik yeteneğine sahip Uşak Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir topluluktur. Üniversitemiz kurumsal değerlerini ön planda tutarak toplam kalite, mükemmellik yolculuğu doğrultusunda gençlerin bilinçlenmesini ve gelişimini sağlayarak kalite anlayışıyla mezun olmalarını sağlamaktır. Topluluk amaçları doğrultusunda sosyal ve kültürel faaliyet ve organizasyonlarda Türkiye Kalite Derneği (KalDer), Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve Uşak Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve diğer topluluklarla organize çalışmalar içinde bulunmak. 

Kişisel gelişim sağlamak, Üniversitemize medya ve haber desteği sağlamak, iletişim fakültesi öğrencilerine çeşitli eğitimler vererek deneyim kazanmalarını sağlamak, sosyal sorumluluk projeleri yaparak ilk önce Üniversitemizde daha sonra da toplum etki yaratmak, okulda photoshop, video kurgu vb. dersler ile öğrencilerin gelişimini sağlamak, haber sitesiyle öğrencilere yeni bir bilgi edinme kaynağı sunmak, gazetelere azalan ilgiyi Üniversitemiz öğrencilerinde tekrar yükseltmek. 

Üniversitemiz öğrencilerini dil ve kültür alanında bilgilendirmek ve eğitmek, saha çalışmalarında elde edilen bilgileri aktarmak için çeşitli programlar düzenlemek, Uşak ilinde faaliyet gösteren yardım dernekleriyle bağlantıya geçip yardım amaçlı etkinliklere katılmak, saha çalışmalarında Uşak ağzı özelliklerini belirlemek, manevi kültür unsurlarından Uşak masalları, hikayeleri, efsaneleri, manileri, türküleri, atasözleri ve bilmeceleri derlemek. Uşak inançları, adetleri ve gelenekleri gibi maddi kültür unsurlarını araştırıp tespit etmek. 

Elimizin ulaştığı her yerde sahip olunması gerek milli manevi hassasiyete, ahlaki değerlere, yaşaması ve yaşatması gayretinde olan bir genç profil oluşturmak, yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerde bulunmak, yerel ve ulusal bazlardaki misyonlarımızla örtüşen sivil toplum kuruluşlarıyla ortak faaliyetler gerçekleştirmek.

Üniversitemiz öğrencilerinde aile, vatan, ümmet ve insan sevgisini artıran duyguları aşılamak, Üniversitemiz öğrencilerini dünya ilminden, kültürel ve sosyal gelişmelerden haberdar etmektir. Başlıca faaliyet alanlarımız; dini, kültürel, sohbet ve Kur'an-ı Kerim okuma, dinleme gibi programlar yapmak.

Bireylerin liderlik vasıflarını, sosyal ikişkilerini ve karar verme becerilerini geliştirmeleri ve ders dışı zamnlarını faydalı bir biçimde geçirmelerini sağlamak, bireylerin içindeki liderlik özelliğini ortaya çıkarmak için ve sosyalleştirmek amacıyla sorumluluk projeleri üretmek için gerekli ortamı hazırlamak, bireylere yenilikçi fikir ve görüşlerini açıklayabileceği toplantı ortamları sunmak, kişisel gelişim konusunda alanında uzman isimlerin sunacağı çeşitli seminer, konferanslar ve eğitim programları ile kendilerini geliştirme olanağı sunmak. 

Bilimsel araştırma, yayın ve eğitim-öğretim alanlarında fark yaratacak düzeyde kaliteye ulaşmak, araştıran değerlendiren, sorgulayan, analiz ve sentez yeteneğine sahip ufku geniş, sosyal sorumluluk bilincine sahip bireylerin yetişmesine yardımcı olmak.

Üniversitemiz öğrencilerinin fen ve teknoloji eğitimi ve bilime yönelik farkındalığını artırmak, olumlu bakış açısı kazandırmak, güncel eğitim yaklaşımları, yeni nesil beceriler ve kazanımlar hakkında bilinçlendirmek, Fen ve Teknoloji hakkında bilim söyleşileri, eğitim çalıştayları, okul dışı öğrenme ortamı etkinlikleri, oryantasyon ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmek. 

Uşak Üniversitesi öğrencilerinin kendilerini bilim dünyasına gösterebilecekleri bir platform oluşturmak, evrimsel biyoloji ve ekoloji başta olmak üzere doğa bilimlerinin her alanında güncel gelişmeleri takip edebilen ve yeri geldiğinde o gelişmelere katılabilen yetkin ve meraklı bireyler yetiştirebilmek, Uşak Üniversitesi imkanları dahilinde arazi ve laboratuar çalışmaları yaparak bireylerin uygulamaya yönelik yeteneklerini geliştirmeye katkı sağlamaktır.

Uşak Üniversitesi öğrencilerini Erasmus faaliyetleri konusunda bilgilendirmek ve teşvik etmek, Erasmus deneyimi yaşamış öğrencilerin deneyimlerini gidecek öğrencilere aktarmasına olanak sağlamak, Erasmus öğrenci hareketliliğinde ülkemize Avrupa'dan gelecek olan öğrencileri karşılamak ve Üniversitemizde bulundukları süre içinde yardımcı olmak, Üniversitemiz öğrencilerinin Erasmus faaliyetlerinden en üst düzeyde faydalanmasına ve uluslararası bir üniversite ortamı yaratılmasına katkı sağlamaktır.

Üniversitemiz öğrencilerini ilk ve acil yardım konusunda bilinçlendirmek, ATT ve AABT adaylarına yönelik, mesleğe hazırlık eğitim aktiviteleri düzenlemek, okulumuzu sağlık alanında ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmek, Üniversitemiz öğrencilerinin kültürel aktivitelerle kaynaşmasını sağlamak, yabancı üniversitelerle koordinasyon kurup bilgi ve eğitim sistemlerinden faydalanmak.

Düşünce Akademisi Topluluğu olarak temeldeki ilkemiz, üniversite gençliğinin tarihi, kültürel, milli ve manevi katkıda bulunmak, olup faaliyet alanı Uşak Üniversitesi’dir. Üniversite gençliğinin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilimsel araştırma ve geliştirme yapmak, eğitim ve öğretim alanında gerekli gördüğü hizmetleri ve faaliyetleri yapmak. Üniversite gençliğinin sağlam, sağlıklı ve moral değerleri yüksek olmasını sağlamak ve gençliğin ihtiyaç duyduğu maddi ve manevi faaliyetleri yapmak, liderlik özelliklerinin geliştirilmesini sağlamaktır.

Üniversitemiz kampüs alanının sigara dumanından arındırılması için öğrenciler tarafından kullanılan tüm alanlarda dumansız bir çevre oluşturulmasına katkıda bulunmak, dumansız bir çevre için kampüs alanının tüm kullanıcılarında farkındalık oluşturmak, sigara içen kullanıcılar için sigara içme alanları oluşturulması, bu konularda ilgili yöneticilerle görüşme sağlamak, gerekirse sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak. 

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri arasında sosyal etkinlikler aracılığı ile dayanışma ve iş birliğini sağlamak, Türkiye'deki diğer diş hekimliği öğrencileriyle etkileşime geçerek mesleğimiz ile ilgili son gelişmeleri yakından takip etmek, bilgi sahibi olmak, Uşak halkını ağız ve diş sağlığı konularında bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak, Üniversitemiz Diş hekimliği Fakültesi öğrencilerinin meslek hayatı öncesi her yaş grubu bireye oral hijyen eğitimi verilmesi.

Gençlerin okul hayatı bittikten sonra ülkemize sahip çıkan, vefalı, yardımsever, ahlaklı, düşünmesini bilen, şahsiyet sahibi bireyler olmalaroı gerektiğini aşılamak, gençlere aile kavramını benimsetmek, Toplumda yaşanan kültürel yozlaşmayı önlemek için çalışmalar yapmak, Proje merkezli üretkenliği önemsemek, öğrencilerimize yönelik kermes, fotoğraf sergisi, stant açma gibi çeşitli organizasyonlarda bulunmaktır. 

Üniversite öğrencilerinin daha özgür düşünebilmesi için gereken altyapının kültür ve sosyalleşme boyutuna katkıda bulunmak, onları kucaklayacak toplantılar düzenlemek, öğrencilerin kaynaşması için geziler düzenleyerek bilgi alışverişini kolaylaştırmak, Ekonomik, kültürel, güncel olaylar üzerinde durarak üyeleri bilgilendirmek, bunun içeriğinde üyelerimizin ve bize bu yönde katkıda bulunmak isteyenlerin yazılarına yer vermektir. 

Üniversitemiz öğrenci, mezun ve akademisyenleri ile bilimsel tartışmalar yapıp fikir ve tecrübe alışverişinde bulunabileceği akademik bir platform oluşturmak, alanımızdaki güncel konuları, yeni gelişme ve teknolojileri tanıtarak öğrencilere bu konularda farklı ve eleştirel bakış açısı kazandırmak, diğer bilimsel topluluk ve kuruluşlar ile işbirliği içinde bilimi halka taşıyarak halkı bilimsel gelişmeler ile ilgili daha bilinçli hale getirmektir. 

Genel olarak ziraat mühendisliği alanında öğrencileri için saha çalışmaları planlamak ve gerçekleştirmek, Bölümler arasında sosyalleşmeyi artırmak ve bilgi alışverişinde bulunmak, Uşak İline özgü olan bitkilerle ilgili araştırma ve çalışma yapmak, küresel iklim problemleri hakkında konuşmak ve çözüm üretmek, Dünyada ve ülkemizdeki su kaynaklarının azalması sonucu oluşan su kıtlığını öğrencilere anlatarak bilinç oluşturmak, Uşak ilindeki tarım ile ilgili problemlere çözüm düşünmek üretmek. 

Üniversitemizde dini ve manevi programlar organize ederek öğrencilerimizin ruhsal yönden gelişimlerine destek olmak, Üniversitemizde yardım faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerimize sosyal alanda aktif ve özverili bireyler olma yolunda öncülük etmek, ayrıca seminer, panel ve konferanslarla öğrencilerimize kendilerini geliştirebilecekleri kültürel alan oluşturmaktır. 

Sinema Sanatının bütün inceliklerine değinen ve bir öykünün film olabilme yolculuğunda geçirdiği değişimi anlatmayı amaç etmek ve bu gaye ile beyaz perdeye filmini yansıtmak isteyen insanlarla bir araya gelmek, Sinemayı değerli hale getirmiş insanlar üzerinden sinema endüstrisine karşı bir bakış açısı edinebilmek, Film gösterimleri dışında sektörde yer edinmiş insanları üniversitemizde ağırlayarak söyleşiler düzenlemek. Yerli ve yabancı geçmişten günümüze kadar kadar gelen filmlerin sinema salonunda öğrencilere sunmak.

Temel amacımız; Üniversitemiz adını ve Bahçe Bitkileri Bölümünü tanıtmak, adını duyurmak, lisede öğrenim gören üniversite adayı gençlerimize tarımın hayatımızdaki yeri ve öneminin anlatılması, Bölüm içinde sosyalleşme ve iş birliği sağlamak, yapılan etkinliklerle hem eğlenmek hem de eğitim almaktır. Ayrıca, yapılacak kongrelerle sektörde adını duyurmuş firmalar ile bilgi alışverişi sağlamaktır. Faaliyet alanlarımız; mantarcılık, fidancılık, tohumculuk, seracılık, üzüm bağları v.b. 

Temel amacımız; Uşak ili çevresinde toplum bilincinin artırılması için bireyleri teşvik etmek, onlara rehberlik ederek güçlü bir sivil toplum bilinci oluşturmak, faaliyet bilincinin de farkında olarak yerinde sayan bir topluluk olmak yerine düşünmeyi, gelişmeyi ve gerçekleştirmeyi benimseyen büyük bir aile olmaktır. İnsani değerleri, iyiliği ve koruma kavramını topluma empoze etmek yegane amacımız olup, bunun için çaba safedecek toplumsal faydayı gözeten yararlı bir toplum olmaktır. Türcülük ve insan merkezcilik karşıtı tümüyle gönüllülük temeliyle bir araya gelmiş kampüste yaşayan hayvanların sorunlarına pratik çözümler üretmek. 

Türk Tarihinin ilk çağlardan günümüze öğrencilerimize aktarılması, Türklük bilincinin genç kuşaklarda yeniden kazanılması, Türkçülük ve Atatürkçülük bilincinin oluşturulması, Türk gençliğinin okuma isteklerini artırmaya yönelik çalışmalar yürütülmesi, Türk gençlerinin topluluk önünde konuşma, tartışma yetilerinin kazandırılması, kültürel soykırımın önüne geçilmesi, gençlik yozlaşmasının önlenmesi, Atatürk ilke ve inkılaplarının öğretilmesi ve günlük hayata yansıtılması. 

Arının dünyamız için öneminin farkındalığının oluşturulması, arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, Arı ürünlerinin üretim ve tüketiminin yaygınlaştırılması, birer fonksiyonel gıda olan arı ürünlerinin sağlık için öneminin anlaşılması, bu konuda bilgilendirme amacıyla oturumlar düzenlemektir. Arının sevilip korunması ve yaşamımız için ne denli önemli bir canlı olduğunu akademik ortamlarda anlatmak ve dile getirmektir. 

Doğal afetlere karşı eğitimli birey sayısını çoğaltmak, afet alanlarına müdahale edebilen birey sayısını çoğaltmak, Devlet kurumları tarafından akredite olmuş ekip sayısını çoğaltmak. Başlıca faaliyetler; doğa yürüyüşü, ilkyardım eğitimi, yangın eğitimi, doğada arama kurtarma eğitimi, suda arama kurtarma eğitimi, afet bilinci eğitimi, afet tatbikatları, tırmanış eğitimleri. 

Anadolu İrfanı; Anadolunun islamlaştırılması ve vatan haline getirilmesi sürecindeki tüm Türk-İslam değerlerinin harmanlanmış halidir. Yunus Emre, Ahi Evran, Mevlana, Hacı Bayram-ı Veli gibi Anadolu Erenleri temalı programlar gerçekleştirmek, Çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek Üniversitemizin toplumsal katkısına destek sağlamak, sanal platform ve çeşitli sosyal paylaşım ağları ile iyilik ve değerler konusundaki çalışmalarımızı üyelerimizle paylaşmak.  

Milletimizin gözbebeği olan genç nesile tarih şuuru kazandırarak ceddinden aldığı mirası şerefle ve azimle taşıma ruhu kazandırmak, geleneklerine bağlı ancak modern, dünü unutmayan, bugünü yaşayan ve yarınlara emin adımlarla yürüyecek bir gençlik oluşturmak. Vatana, millete, devlete ve insanlığa sevdalı, özünün farkına varmış erdemli bir öğrenci topluluğu oluşturmak. 

Adalet ve Sosyal Güvenlik alanındaki öğrencileri ve mezunları bir araya getirerek, ilgili sektörlerde profesyonel ağların oluşmasına ve güçlenmesine yardımcı olmak. Sektördeki güncel gelişmeleri, yasal değişiklikleri ve en iyi uygulamaları üyeler arasında paylaşarak, topluluk üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmesine yardımcı olmak. 

Topluluğun temel amacı; içinde bulunduğumuz çağın sürekli değişen koşullarına göre, Atatürkçülüğü yorumlayabilmek ve ona yeni açılımlar kazandırabilmektir. Bu amaç doğrultusunda, attığı her adımda kendine öncü olarak Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ilkelerini almaktadır. Bu bağlamda topluluk; Atatürkçü sıfatının sözle değil, o uğurda ve o çizgideki düşünce ile yapılan faaliyetlerle ancak hak edilebileceğini kabul eder. Çağdaşlaşma ve çağdaş olmanın getirilerini yaşamak ortaya koymak, İç politikada Ülkemizin mevcut durumu ve geleceğe yönelik çözüm önerilerini değerlendirmek ve bu önerilerin oluşumunu sağlamak, Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunamayacağı bilincinde bilgili, sorumlu, üretken Türk gençliğinin oluşumunu sağlamak ve buna katkıda bulunmaktır. 

Üniversitemizin finansal dünyaya yön veren heyecan verici bir alanında daha derinlemesine keşfe çıkmanın ve deneyimlerimizi paylaşmanın zamanı geldi! Borsa ve Finans Topluluğu olarak, öğrencilerimizi finans sektörüne dair güncel gelişmelerle buluşturmayı, yatırım stratejilerini tartışmayı ve finansal okuryazarlığı artırmayı hedefliyoruz.

Topluluğumuz, resim, grafik tasarım, heykel, fotoğrafçılık ve daha pek çok sanat dalında yeteneklerini geliştirmek isteyen herkesi kucaklıyor. Sanatın yaratıcı gücüyle birleşerek, atölyeler, sergiler, sanatçı söyleşileri ve diğer etkinlikler aracılığıyla birbirimize ilham kaynağı olmayı amaçlıyoruz.

Üniversitemizdeki tüm Beşiktaşa gönül veren öğrenci arkadaşlarımızı tek bir çatı altında toplayıp, taraftar ruhunu Üniversiteli gençlerimizle yaşamak gayemizdir. Maçlarda ve çeşitlik sosyal aktivitelerde Beşiktaşlılığın ve Beşiktaş duruşunun nasıl olması gerektiğini öğrenci arkadaşlarımıza göstermek istiyoruz. Ders dışı zamanlarda siyaha ve beyaza gönül veren tüm öğrencilerimizi meşalelerimizi birlikte yakmaya bekliyoruz. 

Rekreasyonu doğru bir biçimde tanıtmak, rekreatif alanların önemini doğru yansıtmak, spora daha çok yakınlaşmak, rekreatif alanları doğru kullanmak, toplumun sportif kişiliğini yansıtmasını sağlamak, fakülteler ve bölümler arası iletişimi çoğaltmak, değerini artırmaktır. Başlıca faaliyet alanları; Gençlik Merkezleri, Spor Merkezleri, Özel kurumlar, Resmi kurumlar, parklar, okullar, oyun alanları vs. 

Uşak Üniversitesindeki müzik, dans ve organizasyon ile ilgilenen öğrencilerin buluşma noktası olmak, üniversite adına gerçekleştirilecek olan kültür ve sanat faaliyetleri başta olmak üzere bilimsel etkinliklerde, şenlik ve organizasyonlarda dans ve müzik sanatlarının yer alması talep edilen diğer faaliyetlere katkı sağlama amacını taşımaktadır. Etkinlik atölyemizde üniversitemiz organizasyonlarında görev alacak öğrenci arkadaşlara ses ve nefes egzersizleri, diksiyon, güzel konuşma ve iletişim becerileri gibi faaliyetlerle gelişimlerine katkıda bulunmaktır. 

Yeşil Pedal Bisiklet Topluluğu olarak amacımız; öğrencilerin gürültü, hava kirliliği, çevre kalitesi, kentsel mekan kalitesi gibi konularda çevreye saygılı araçlardan olan bisikleti kullanmasını teşvik etmek. Bisiklet kullanımına yönelik eğitim verlmesine katkı bulunmak. Sağlık için spor ve sağlıklı toplum oluşturmak bağlamında büyümeye yüz yutan kasaba, vilayet ve büyükşehirlerin belediyeleriyle irtibat kurarak bisiklet yolu ve ekolojik ulaşım konusunda proje sunmaktır. 

Uzak Doğu Sporları konusundaki çalışmalarla yurt içi ve yurt dışı arenada üniversitemizin ismini duyurmak. Uzak Doğu Sporları alanlarına ilgi duyan öğrencilere rehberlik etmek, ilgili spor dallarında antreman imkanları oluşturmak ve organize etmek. Ulusal ve uluslararası spor münasabakalarında üniversitemizi temsil edecek nitelikli sporcular yetiştirmek. Başta Taekwondo, Pilates, Yoga, Judo, Kick Boks, Wushu gibi spor dallarına ilgi duyan ögrencilere antreman imkanı oluşturmak. Müsbakalar ve gösteriler düzenlemek, izleyici ve sporcu olarak katılım sağlamak.

Üniversite bünyesinde kayak (alp disiplini ve kuzey disiplini), snowboard, hedikle yürüyüş sporlarını tanıtmak ve olabildiğince fazla sayıda kişiyi kış sporlarıyla tanıştırmak, okul takımları oluşturarak Üniversiteler arası müsabakalarda temsil olanağı bulmak, kış sporları kültürünün Üniversite aracılığıyla yayılmasına öncülük etmek, kış sporları eğitim kampları ve günübirlik yürüyüş etkinlikleri düzenlemek, üyelerin teknik bilgi seviyesini yükseltmek. 

Coğrafya eğitiminde verilen bilgilerin uygulamalı olarak yerinde göstermek, Türkiye'de genç akademisyenlerin yetişmesini teşvik etmek, doğaya karşı saygılı bireyler yetiştirmek, doağadaki ekosistemlerin özelliklerini kavratmak, Coğrafi yörelerin özelliklerini göstererek Türkiye'nin farklılıklarını ortaya koymak, haftalık ve günlük arazi çalışmalarını düzenlemek ve katılımı desteklemek ve ayrıca fotoğraf, harita, toprak, bitki ve kayaç örneklerinden oluşan sergilerin düzenlemesini sağlamaktır. 

Üniversite öğrencilerini beden eğitimi ve spor hakkında bilgilendirmek, Fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, Sağlıklı birey ve sağlıklı toplum bilincini uyandırmak, Öğrencilerin ilgi ve talepleri doğrultusunda sportif faaliyetler düzenlemek, Bireysel ve toplumsal açıdan doğru, bilinçli ve sporun sağlığa olan olumlu etkilerinin öğretilerek evrensel bir spor kültürü kazandırmaktır. Başlıca faaliyet alanları; gezi, kamping, trekking (doğa yürüyüşü) vb. açık alan ve salon sporlarına yönelik faaliyetler düzenlemektir. 

Topluluğumuz, binicilik becerilerini geliştirmek isteyen öğrencilere profesyonel eğitmenler eşliğinde pratik deneyimler sunacak ve aynı zamanda cirit oyunlarıyla eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ata binmenin getirdiği özgürlüğü ve dayanışma duygusunu paylaşarak, bu sporun tutkunları arasında güçlü bir topluluk oluşturmayı amaçlıyoruz.

Topluluğumuz, Fenerbahçe sevgisiyle yanıp tutuşan herkesi bir çatı altında birleştirerek, sporda ve sosyal yaşantımızda birlikte keyifli anılar biriktirmeyi amaçlıyor. Taraftarlık coşkumuzla dolu etkinlikler, maç izleme partileri ve birbirimize destek olacağımız projelerle Fenerbahçe sevgisini üniversite yaşantımıza taşıyacak, birlikte büyüyecek ve güçleneceğiz.

Sadece bir futbol takımının değil, aynı zamanda bir büyük ailenin parçası olmanın getirdiği coşku ve dayanışma duygularını bir araya getireceğimiz etkinliklerimizle dolu bir yıl bizi bekliyor. Siz de Galatasaraylı ruhunu yüreğinizde hissediyorsanız, sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Birlikte, Galatasaray aşkını ve okulumuzun ruhunu paylaşmak için sabırsızlanıyoruz!

Türkiye'deki kültürel ve geleneksel mirasın temelde geleneksel danslar ve müzikle canlanmasını ve farklı gruplara ulaştırılmasını sağlamak, öğrencilerin bu toplulukta görev alarak; bilgi, yetenek, ve ilgileri ölçüsünde hem sanatsal ve bireysel anlamda yetenek ve becerilerinin farkına varmalarını sağlamak. Tüzük hükümlerine bağlı olarak üyelerinden gelen fikir, proje ve tasarıları Akademik Danışmanlık bünyesinde görüşerek faaliyet gerçekleştirmek. Ulusal ve Uluslararası düzeyde halk oyunları alanında gösteri, yarışma vb. faaliyetlere katılmak.

Üniversitemizde eğititm gören uluslararası öğrencilerin sosyal ve kültürel olarak  gelişimine katkıda bulunmak. Üniversiteye akademik ve sosyal uyumlarını sağlamak. Çeşitli aktivitelerle öğrenciler arası bağı güçlendirmek. Öğrencilerin dil gelişimini desteklemek, aktif olarak katılım sağlayacağı, dil ve gelişimini destekleyici etkinlikler , ülkelerin özel gün, resmi ve dini bayramları ile ilgili programlar yapmak. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin birbirleri ile kültürel etkileşimini destekleyici faaliyetler yapmaktadır.

Üniversite öğrencilerine kültür ve ülke tanıtım, şiir veya şarkı dinletme, dans ve folklor gösterme , Türkmen kıyafetler moda tasarım gösterme , halı ve kilim dokuma tanıtım programları yapmak.

Uşak Üniversitesinde eğitim gören Suriyeli öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak, çeşitli konferans ve toplantılar düzenleyerek Suriye hakkında bilgilendirme yapmak, öğrencilere eğitim ve benzeri konularda yardımcı olmak. Uşak Üniversitesinde eğitim gören Suriyeli öğrencilere nitelikli  yetişmesine ve tecrübe kazanmasına destek vererek gelecek planlarına katkıda bulunmak. 

Rusya, Rusça ve Rus milleti hakkında insanları bilgilendirmek, Rusça öğrenmek ve pratik yapmak isteyen herkese konfor alanı sağlamak, Rus ve Rusça konuşan milletlerin kültürü ile tanıştırmaktır. Haftada en az iki defa ikişer saat veya haftada bir defa dörder saatlik yarı ders yarı konuşma-tartışma halinde buluşmaların gerçekleşmesi planlanmaktadır.

Azerbaycanlı öğrencilerimizin faaliyetlerinin tanıtılması, Azerbaycan Kültürü ve resmi günlerinin tanıtılması, Üniversitemiz öğrencilerinin ilgi duydukları sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal faaliyetler ile sportif beceri alanlarında programlarda yer almasını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Ayrıca, öğrencilerin genel ahlakının bozulmasına ve zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamaktır. 

Kime Ahıskalı denir? Ahıska tarihiyle, coğrafi konumuyla nerededir? Ahıskalıların kültürü, düğün gelenekleri, halk oyunları nasıldır? Amacımız bu soruların cevabını verebilmek ve topluluk sayesinde daha geniş bir kitleye ulaşabilmektir. 

Afganistan'dan yeni gelen öğrencileri Türkiye kültürüne ve çevreye daha hızlı uyum sağlamaları için gereken faaliyetlerde bulunmak. Afganistanlı Öğrenciler, Uluslararası Öğrenciler ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı öğrenciler arasında iletişim birlikteliğini sağlamak. Ayrıca Uluslararası öğrenci platformlarında grupsal faaliyetlerde yer almak. 

Mısırlı Öğrenciler Topluluğu olarak amacımız üniversitemzde okuyan ya da okuyacak olan Mısır uyruklu öğrencilere destek olmak. Mısır'dan üniverstemize eğitim almak için gelen öğrencilere rehberlik etmek. Mısır geleneklerini ve kültürünü üniversitemize tanıtmak. Mısırlı ve Türk öğrenciler arasındaki ilişkiyi güçlendirmek. MIsır kültürü ve Türk kültürü arasında işbiriliği sağlamaktır.

Türkiye'de Türkoloji alanında eğitim almakta olan öğrencilere Kazak Türkçesi öğretmek, Türkiye'de eğitim almakta olan Kazakistanlı öğrencilere milli şuurun kazandırılması, Uşak şehrinde yaşayan ve Uşak Üniversitesinde eğitim görmekte olan öğrencilerin Kazak kültürü hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, Kazakistan'dan gelen öğrencilerin birlik ve beraberliklerini sağlamak, öğrencilere yönelik Kazak gösterileri düzenlemek.